İçeriğe Dön
Heineken x Bodega: The Boring Phone

Heineken ve Bodega İşbirliği: The Boring Phone

Heineken x Bodega: The Boring Phone

Akıllı telefonlar şaşırtıcı, belki de sosyal hayat için fazlasıyla şaşırtıcı. Bu yüzden Heineken, The Boring Phone'u yarattı: ihtiyacınız olmadığında ihtiyacınız olan bir telefon. Sokak giyimi markası Bodega ile işbirliği yapılarak üretilen bu telefon, HD kamerasız, ses asistansız, haritasız, video görüşmesiz ve sosyal medyasız geliyor. Neredeyse bir akıllı telefonun yapabildiği her şeyi yapamaz. The Boring Phone bizi akıllı telefonların olmadığı o zamana götürüyor. 

Heineken x Bodega: The Boring Phone

Nokia telefonları üreten Finlandiya cep telefonu üreticisi Human Mobile Devices (HMD) tarafından üretilen The Boring Phone, bugünün akıllı telefonlarında görülen 'dikkat dağıtan' unsurlardan arındırılmış olup, temel olarak telefon görüşmeleri ve metin mesajları için kullanılmaktadır. En dikkat çekici özelliği, internet erişimi ve sosyal medyanın olmamasıdır ki bu, genç yetişkinleri 'teknolojileriyle bağlantılarını kesmeye' teşvik etmek ve akıllı telefonlarda vakit geçirerek değil, kişisel olarak etkileşimlerde bulunmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Teknolojiden uzaklaşmanızı sağlayacak ürünlerimizi keşfedin!

Teknik Özellikler

2000'lerin başında mevcut olan mobil telefon teknolojisini hatırlatan bu katlanabilir telefonun, kullanıcıların holografik etiketlerle kaplayabilecekleri şeffaf bir kasa ve iki Heineken bira şişesi gösteren monokrom alt ekranı bulunmaktadır. Tasarımı, Newtro kültüründen esinlenmiş olup, modern bir bağlamda yorumlanmış retro estetikleri içerir, Gen Z ve Millenial kitlelerine hitap etmeyi amaçlar. Eski okul tasarımıyla uyumlu olarak, telefonun bekleme süresinde bir haftalık uzun bir pil ömrü vardır. Ayrıca, 0,3 megapiksel kamera, FM radyo ve bir yılan oyunu bulunmaktadır. 

Heineken x Bodega: The Boring Phone
Heineken x Bodega: The Boring Phone

"Akıllı telefonlar çok ilginç olabilir, bu yüzden sıkıcı bir şey tasarlamak istedik. Gerçekten Newtro'nun yükselişinden etkilendik ve daha önce deneyimlenmemiş bazı genç Zillenial'ların geçmiş bir kültürel ikonu yeniden yorumlamak istedik."

Bedoga'nın Kurucu Ortağı Oliver Mak

Telefonun teknolojisini sınırlayarak, Heineken ve Bodega, genç yetişkinlerin sosyal medyanın cazibesinden dikkatleri dağılmadan daha anlamlı sosyal bağlantılar kurmalarını uman Oliver Mak, "Artık akıllı telefonlar kullanıcılar için çok ileri ve ilginç hale geldiği için, çevrimiçi dünyaya hiç olmadığı kadar kolay ancak anın tadını çıkarmak o kadar zorlaştı" diye belirtiyor.

Heineken x Bodega: The Boring Phone
Dışarıdayken sosyal medyada vakit geçirmemek için tasarlandı. 

Z Kuşağı'na Yönelik Bir Araştırma

The Boring Phone konsepti, Heineken tarafından İngiltere ve ABD'deki Z kuşağı ve Millenial'lar arasındaki akıllı telefon kullanımı üzerine yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Markaya göre, araştırmada yer alanların %90'ı sosyal ortamlarda "kötüye giden" durumları kabul ederken, geceleri ortalama yedi kez telefonlarını kontrol ettikleri ortaya çıktı. Heineken, cep telefonu kullanımına yönelik tutumların değiştiğini iddia ediyor. Araştırması, katılımcıların %37'sinin sosyal ortamlarda telefonlarını sık sık kontrol ettiklerini düşündüğünü, %32'sinin ise gece telefonlarını "kapatabilmeyi" tercih ettiğini buldu. 

Heineken x Bodega: The Boring Phone
Heineken x Bodega: The Boring Phone

HMD sadece 5.000 Boring Phone üretti ancak bunların hiçbiri satın alınabilir değil. Haziran ayında, insanların teknolojiden kopmalarına yardımcı olmak için akıllı telefonları 'sıkıcı' hale getirecek bir uygulama piyasaya sürülecek. Geçmişteki telefonlardan esinlenen, ABD merkezli startup Clicks Technology, 2000'lerin başındaki Blackberry telefonlarını anımsatan düğmelere sahip bir Iphone klavyesi duyurdu. Diğer mobil telefon haberlerinde, Nokia, insanların telefonlarını kendilerinin tamir etmesini kolaylaştırmayı amaçlayan bir DIY tamir kiti ile birlikte bir akıllı telefon üretmek için tamir uzmanları iFixit ile ortaklık kurdu. 

Eski Makale
Yeni Makale
Kapat (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

Enter'a tıklayarak katılmak için +18 yaşından büyük olduğunuzu doğruluyorsunuz JUSTSTANDART.

Arama

Sepetim

Sepetiniz Boş!
Alışverie Başla