İçeriğe Dön
Bir Sanatçının Rüyası: Rick Rubin’in Malibu Evi

Bir Sanatçının Rüyası: Rick Rubin’in Malibu Evi

Rick Rubin

Rick Rubin'in Malibu'daki evi, sanatçılar için adeta bir cennet. Minimal mimarisinden iç tasarımına kadar bu evdeki her şey sanatçıların zanaatlarına odaklanmalarını sağlayacak şekilde yapılmış. Bu evdeyken zihninizi işgal eden tek dış etken, hafif esinti ve sonsuz maviliğin manzarası. 

Bonetti/Kozerski Mimarlık

Rick Rubin

Rick Rubin'in Bonetti/Kozerski Mimarlık tarafından yapılan evi, müzik sanatçıları ve odyofiller için bir inziva fırsatı sunuyor. Bu mimarlık ve tasarım firması, Rubin’in yanında Ian Schrager, Ralph Rucci ve Donna Karan ile birlikte çalışmış. Bütün bunlarla birlikte Benetti'nin "Oasis" adlı yatını da tasarlamışlar. Bu yat, adının vaat ettiği her şeye sahip. Konfor ve lüksü ön planda tutan cennet gibi bir vahadan bahsediyoruz. 

Rick Rubin

Bonetti/Kozerski Mimarlık'ın müşteri kitlesi Amerika'nın üst tabakasını temsil ediyor. Bir evden daha fazlasını yaratıyorlar: Eserleri bir yaşam tarzının, bir statünün ve bu yazımızdaki örnekte de müzik rüyasının göstergesi haline geliyor. 

Minimalist ve Rahat

Bu sığınağın sakinleştirici atmosferinde her ayrıntıya özen gösterilmiş. Örneğin halılar, renk ya da şekillerinden ziyade dokularıyla ilgi çekiyor. Baktığınız her yerde gözünüze çarpan ahşap bir detay var. Doğayı çağrıştıran ahşap, insanı sakinleştirerek huzuru ve doğayı çağrıştırıyor. Sakin ve derli toplu bir atmosfer oluşturuluyor böylece. 

Rick Rubin

Rick Rubin'in Malibu'daki evini bu kadar önemli kılan bir diğer faktör de sıcaklık. Ev, en sıradan köşelerini dahi ilginç kılacak şekilde doğal güneş ışığı alıyor. Dışarıdaki ağaçlardan yansıyan gölgeler kırık beyaz duvarlarda ışıltılı dalgalar yaratıyor. 

Tüm rustik unsurlar birlikte çalışarak sadece yaratıcılığı beslemekle kalmayıp aynı zamanda güzelliği de karşılayan (ve hatta yaratan) bir yer yaratıyor. 

Rick Rubin

Yuvarlak ahşap masa ve sandalyeler gibi güçlü malzemelerden yaratılmış yumuşak şekiller var. Samimi ışıklar samimi gölgeler yaratıyor ve böylece evin her köşesinden sıcaklık yayılıyor. Bu ev, şekillerin, dokuların ve renklerin senfonik bir şekilde bir araya getirildiği ustaca bir yaratıma sahip. 

Bir Odyofilin Rüyası

Rick Rubin'in prodüksiyon diskografisi Slayer'dan Beastie Boys'a, Eminem'den Linkin Park'a uzanan uzun bir isim listesinden oluşuyor. Dolayısıyla bir sanatçının beyninin nasıl çalıştığını anlaması son derece doğal. Tüm doğru notalara basmak, tüm doğru sözleri yazmak ve tüm doğru şarkıları üretmek, bu evin önceliği. 

Rick Rubin, yaptığı her şeyi bilinçli olarak yapıyor gibi görünüyor. Buranın ilham verici yanı da işte tam olarak bu. Rick Rubin'in Malibu'daki evinde tüm parçalar, bilinçli bir biçimde yerli yerine oturuyor. 

Rick Rubin'in Malibu'daki evine bir bakış, hi-fi ses malzemesine verdiği önemi de ortaya koyuyor. Wilson Audio'nun SabrinaX'i yatak odasında başrolü alıyor alıyor gibi görünüyor. Yatağa bakan bu hoparlörler sadece rahatlatıcı bir ambiyans yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda odanın genel "temiz" görünümüne de katkıda bulunuyor. 

Zellaton, Rick Rubin’in evinde parlayan bir başka marka. Devasa pencerelerle dışarıdaki manzarayı içeriye konuk eden, nispeten boş bir alana yerleştirilen bu hoparlörler, FM Acoustics ve Devialet Expert Pro amplifikatörlerinin yanına yerleştirilmiş. Lükslüğüyle Zellaton, odaya zenginlik katıyor. 

Ancak Devialet Expert Pro, eşsiz teknik özellikleri ile bu alanın sessizce çalışan beyni gibi görünüyor. %0.0005 harmonik distorsiyon, 0.001 ohm çıkış empedansı ve 130 db sinyal-gürültü radyosu hafife alınamaz. Rick Rubin'in de tercihi olan Devialet ürünlerimize aşağıdan göz atabilirsiniz.

Devialet Ürün Seçkimize Göz Atın

Odyofiller ses söz konusu olduğunda odanın önemini bilirler. Bu hoparlörleri boş gibi görünen bir odada tek başlarına bırakmak, Rick Rubin'in (ve sanatçıların) istenen ses seviyesine ve rezonansa ulaşmasını sağlayan kasıtlı bir hamle olarak göze çarpıyor. 

Rick Rubin'in Malibu'daki evinde hi-fi müziği diğer her şeyden üstün tutan daha pek çok unsur var. Evin tasarımındaki bilinçli hamleler, onu güvenli bir sığınak haline getiriyor: Burası başyapıtlar yaratmak için ustalıkla yapılmış bir yer. 

Eski Makale
Yeni Makale
Kapat (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

Enter'a tıklayarak katılmak için +18 yaşından büyük olduğunuzu doğruluyorsunuz JUSTSTANDART.

Arama

Sepetim

Sepetiniz Boş!
Alışverie Başla