İçeriğe Dön
Zaha Hadid Architects, The Dalmore Whisky

The Dalmore x Zaha Hadid Architects

Melodie Lung, The Director of Zaha Hadid Architects

İskoçya'nın seçkin tasarım müzesi V&A Dundee'nin küratörlüğünde vizyoner zanaatkarlarla - aynı zamanda aydınlarla - güçlerini birleştiren Luminary Serisi, her biri ikişer adet viski içeren edisyonlar vaat ediyor: The Rare ve The Collectible. Serinin ilk ürünü olan Luminary No.1, 2022 Edisyon, ünlü mimar Kengo Kuma ve yardımcısı Maurizio Mucciola işbirliği ile tasarlandı. 

"The Dalmore'da viski yapımının tarihi ve oluşumunda görünmeyen ancak etkili olabilecek faktörler hakkında bilgi edindim. Bakır ibliklerden viskinin hareketini ve çevresiyle etkileşimini hayal etmekten ilham aldım."

Melodie Leung

The Dalmore Whisky

Luminary No.2 - The Collectible

Şimdi serinin ikinci edisyonunda Highlands içki fabrikası, Zaha Hadid Architects'in direktörü Melodie Leung ile birlikte Luminary No.2, 2024 Edisyon'u piyasaya sürdü. Bu edisyon için usta damıtıcı Richard Paterson OBE "Viski üreticileri olarak bahsetmek istediğimiz sanatsallığı Melodie'nin mimarlık pratiğinde görüyoruz" diyor. Sonuç, Zaha Hadid Architects ve The Dalmore'un imza stillerini yaratıcı bir şekilde esneten, lezzet ve form arasındaki etkileşimi keşfeden bir viski.

The Dalmore Whisky

"Viski yapımında en önemli bileşen zamandır - doğru fıçıda zaman, zaman içinde paylaşılan hikayeler ve Melodie ile işbirliği yapmak bu noktada harikaydı. Viskinin tadım noktalarına dahil ettiğimiz çocukluk lezzet anılarını paylaştık."

Gregg Glass, The Dalmore'deki Baş Viski Yapımcısı

Açık artırmaya çıkarılan parçaya ek olarak, "The Dalmore Luminary - The Collectible - 2024 Edition" adlı ücretsiz bir set de 20.000 setlik sınırlı sayıda piyasaya sürülecek. Şişe, heykelin, "parlayan, dönen tasarımını" tamamlayacak şekilde tasarlanmış bir sunum kutusu için yer alıyor. 

The Collectible'nin neden bir viski koleksiyoncusunun rüyası olduğunu anlamak zor değil. Kısa bir süre için sadece Harrods'ta sınırlı sayıda satışa sunulan 16 yıllık viski, The Dalmore'un son derece nadir bulunan "peated" ruhunu içeriyor ve bu da ona eşsiz bir lezzet profili kazandırıyor - mimar Melodie Leung'un The Rare için yaptığı heykelden ilham alan ambalajı ise sözlerin kifayetsiz kaldığı bir nokta. 

Viski Severlere Özel JUSTSTANDART Seçkisi

Tasarımın ötesinde, Leung tadım notları üzerinde çalışmak için ekiple işbirliği yaptı - manuka balı, crème brûlée, antika deri ve narin tropikal notalardan oluşan bir koku ile olgun incir, portakal, orman meyveleri ve börekten oluşan zengin bir damak - hepsi bir duman fısıltasıyla tamamlanıyor. 

"Aroma notalarının etkileşimi ve akışıyla ilgili büyüleyici tartışmalardan sonra, ambalajı tasarlarken viskinin aromasının oluşumundan esinlendim."

Melodie Leung

Usta viski yapımcısı Gregg Glass, "Melodie'nin belirlediği önemli bir lezzet de kavrulmuş kestaneydi ve biz de daha tatlı notaları dengeleyen bir duman içeren çok nadir bir ruha sahibiz" diyor ve ekliyor: "Bunu güzel bir kokteylin garnitürü olarak düşünün". 

The Collectible Ambalajının Tasarım Süreci

Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid Architect direktörü Melodie Leung, iki nadir Highland Single Malt viskisini barındıran "dramatik cam heykel" yaratmak için İskoç viski damıtımevi Dalmore ile işbirliği yaptı. Heykel, içki fabrikası ile İskoçya'nın tasarım müzesi V&A Dundee arasındaki bir işbirliği olan Dalmore Luminary Serisi'nin ikinci bölümünü oluşturuyor. 

Leung'un eseri "The Dalmore Luminary - The Rate - 2024 Edition" başlığını taşıyor ve tüm geliri müzeye bağışlanmak üzere açık artırmada satışa sunulacak. Eser için Leung, Dalmore ve The Glass Foundry'den usta cam sanatçısı Fiaz Elson ile birlikte çalışarak 49 yıllık Old Single Malt'ı barındıracak "dinamik bir cam kehribar heykeli" yarattı.

Melodie Leung Design Process

Heykel, 12 hafta boyunca The Glass Foundry'nin fırınında üretildi. İlk kalıplama 890 santigrat derecede yapılmış, nemi ve hava kabarcıklarını gidermek için 15 saat boyunca bu sıcaklıkta tutulmuştur. Daha sonra sıcaklık, oda sıcaklığına gelene kadar kademeli olarak günde bir derece düşürüldü. Heykel, 500 saatten fazla süren bir işlemin ardından, sıvı dokuyu ve parlak yüzeyi elde etmek için elle ince cilalandı. 

ZHA'dan Leung, ısmarlama viski şişeleri tasarlayan ilk mimar değil. 2022 yılında Daniel Liebeskind'in Hennessy'nin kurucusu Richard Hennesy'ye saygı duruşu niteliğindeki sürahi tasarımı da unutulmayanlar arasında. Bu arada 2020 yılında Frank Gehry, Hennessy X.O'nun 150. yıldönümü için bir "başyapıt sürahi" tasarlamıştı.

Eski Makale
Yeni Makale
Kapat (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

Enter'a tıklayarak katılmak için +18 yaşından büyük olduğunuzu doğruluyorsunuz JUSTSTANDART.

Arama

Sepetim

Sepetiniz Boş!
Alışverie Başla