İçeriğe Dön
Rolls Royce Droptail Arcadia

Göz Kamaştırıcı: Rolls Royce Arcadia Droptail

Rolls Royce Arcadia Droptail

Rolls Royce’un sınırlı sayıda ürettiği yeni Roadster modeli Arcadia Droptail, lüks otomobil hayranlarını dahi şok edecek kadar güzel gözüküyor. Farklı dokuların ve materyallerin bir araya geldiği bir tasarım harikası olan Droptail Arcadia, Singapur’daki alıcılarına teslim edildi bile.

Arcadia'nın dış tasarımı, Güneydoğu Asya mimarisinden ilham alırken iç tasarımında ahşap detaylar hakim. Rolls Royce ekibi, otomobilin ahşap detaylarını tasarlamak ve monte etmek için toplamda 8000 saat harcamış. Toplamda 233 farklı parça, ayrı ayrı tasarlanmış.

İki yıllık geliştirme sürecinin ardından aylarca süren bir montaj süresiyle tamamlanan Droptail Arcadia, şimdiye kadar üretilen en karmaşık Rolls Royce aracı olarak tanımlanıyor.

Roll Royce
Roll Royce Details
Roll Royce Arcadia Droptail

“Aerodinamik açıdan işlevsel arka güverte, Santos Straight Grain açık gözenekli ahşap kaplamasını mükemmel bir 55° açıyla sergiliyor.”

Ahşap Detaylardan Vazgeçemeyenler İçin

Özellikle araçta kullanılan Santos Straight Grain ahşap, aracın her yerinde kullanılan bir detay olarak göze çarpıyor. Ahşabın zarafeti, bir taraftan da araca sıcaklık katıyor. Bununla birlikte aracın kar gibi beyaz görüntüsü de ahşap ile şahane bir uyum oluşturuyor ve ortaya böylesine tasarım harikası bir Rolls-Royce araba çıkıyor.

Rolls Royce Arcadia Droptail

Arcadia'nın arkası, karbon fiber kullanılarak üretilmesiyle dikkat çekiyor. Beyaz ve kahverengi deri koltuklar, lüks ve konfor sunuyor. Ayrıca aracın dış boyasında cam parçaları ve alüminyum karışımı mevcut, böylece ilk bakışta tek bir renkmiş gibi gözükse de yakından bakıldığında araç ışıl ışıl parıldıyor. 

Rolls Royce Arcadia Droptail

Rolls Royce Droptail Arcadia, gücü 420kW'dan 442kW'a artı 841Nm'ye yükseltilmiş 6.75 litrelik çift turbolu V12 benzinli motorla güçlendirilmiş. Her şeyden öte konforu göz önünde bulunduran bu araca hayran kalmamak çok zor.

Kusursuz Rolls Royce Tasarım Klasiği

“Bir zaman ölçme harikası.”

Roll Royce Arcadia Droptail

Araçtaki asıl Rolls Royce imzası olan saatin 119 yüzlü guilloché deseni, markanın mirasını simgeliyor. Rolls Royce’un 119.yılını kutlayan bu saat, şimdiye kadarki en incelikli Rolls Royce saat kadranı olarak ön plana çıkıyor. Bu saati sadece monte etmenin dahi beş ay sürdüğü belirtiliyor. Tasarım hayranları, böylesine zor rastlar.

Roll Royce Arcadia Droptail

Saatin geliştirilmesinde birçok farklı yöntem kullanılmış. Özellikle yapıldıktan sonraki mükemmelleştirme süreci daha da uçlara taşınmış. Rolls Royce Droptail Arcadia’da uzmanlar, saatin uzun ömürlülüğünü garanti altına almak için geniş bir malzeme paleti kullanmışlar. Saatin ince detayları, büyüteçli gözlüklerle boyanmış.

Dünya Üzerindeki Cennet

“Sıra dışı doğal güzellik ve mükemmel uyum.”

Roll Royce Arcadia Droptail

Saat üretiminde yaygın bir uygulama olan dakika işaretini anodize kaplama yapmak yerine estetik ve uzun ömürlülük açısından daha avantajlı olan seramik kaplama kullanılmış. Yani özellikle detaylara dikkat edenler için bu araç, sahiden bir cenneti vaat ediyor.

Cennet demişken: Rolls Royce’un yeni aracının ismi Arcadia, Antik Yunanca’da “dünya üzerindeki cennet” manasına geliyor. Sahiden de böylesine bir amaçla hareket ederek tasarlanan bu arabada dünyada cenneti yaşamak mümkün gibi görünüyor. 

Eski Makale
Yeni Makale
Kapat (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

Enter'a tıklayarak katılmak için +18 yaşından büyük olduğunuzu doğruluyorsunuz JUSTSTANDART.

Arama

Sepetim

Sepetiniz Boş!
Alışverie Başla