İçeriğe Dön
Leica M I Yeniden Tasarım

Wencheng Zhang'ın Gözünden İkonik Leica M

Leica M Reimagined

Şangay merkezli endüstriyel tasarımcı Wencheng Zhang, ikonikleşmiş Leica M serisine saygı duruşunda bulunarak, formundan şarj cihazına kadar indirgeyen kişisel Leica M konseptini tasarladı. 

Leica M Display
Leica M Şarj Aleti

Daha önce Leica M serisi bir fotoğraf makinesini tutma ve onunla çekim yapma fırsatınız olduysa, genellikle en çok hatırlanan şeyin cihazın sağlamlığının ve basitliği olduğu bilirsiniz. Leica fotoğraf makinelerini tanımak için onunla zaman geçirmeniz ve harika çekimlere öncülük etmeniz gerekmektedir. M serisini hepimiz severiz. Retro görünüşleri, şık ve zarif detayları, ona sahip olmak istememizin sadece birkaç nedeni. 

İlginizi Çekebilecek Leica Ürünleri

Leica M Reimagined
Leica M Reimagined

Leica'nın ilk fotoğraf makinesinden ilham alınarak tasarlandı.

Aynı şekilde, Zhang'ın Leica M versiyonununda tek bir alüminyum alaşım bloğundan hassas bir şekilde dövüldüğü ve Leica M11 ile daha küçük işlenmiş TL2 arasında bir geçiş gibi görünen forma benzer bir yekpare güven verdiği düşünülüyor. Tasarımcının kendisi, konseptin minimalist formunun aslında çok daha eskiye tarihlenen bir film kamerasından esinlendiğini söylüyor: Leica'nın ilk fotoğraf makinesi Ur-Leica Replica.

Zhang'ın M Reimagined konsepti, Leica gövdesinin minimalist versiyonuna açılı bir üst plaka ekleyerek el ergonomisini iyileştirme çabasıyla klasik Leica M'nin kontrol düzeninden ayrılıyor. Konsept aynı zamanda gerçek dünyadaki M11 muadili bir vizör ve geniş dokunmatik bir ekrana sahip. Ancak sadelik arayışında olan Wencheng Zhang, M11'in üç özelleştirilebilir işlev düğmesini çıkartıyor. 

Leica M

Leica M'nin yeniden tasarımı birkaç yönüyle ergonomik tasarım algısından uzak. Deklanşör ve deklanşör kadranının her ikisi de fotoğraf makinesinin yüzeyine düz bir şekilde yerleştirilmiş, bu da parmaklarınızın tuşları bulmasını zorlaştıracak gibi görünüyor. Ayrıca deklanşör kadranını çevirmenin normal bir kadran kadar rahat hissettireceğinden şüpheliyiz. 

Leica dünyasını daha yakından tanıyarak, sınırlı sayıdaki ürünlerini JUSTSTANDART aracılığıyla deneyimleyebilirsiniz. 

Eski Makale
Yeni Makale
Kapat (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

Enter'a tıklayarak katılmak için +18 yaşından büyük olduğunuzu doğruluyorsunuz JUSTSTANDART.

Arama

Sepetim

Sepetiniz Boş!
Alışverie Başla