İçeriğe Dön
Emeğin En Somut Hali: THE HUMAN TOUCH

Emeğin En Somut Hali: THE HUMAN TOUCH

The Human Touch

“Bugün ve öngörülebilir gelecekte, dünya çapındaki her giysi parçasının yapımında insan eliyle dikiş kullanılacak”

THE HUMAN TOUCH Makineleşmeye Meydan Okuyor

Fashion Design

Her yaratımımızda başka insanların hayatlarına dokunduğumuzu, üretimlerimizin bir fark yarattığını, hepimizin birbirine bağlı olduğu gerçeğini nasıl somutlaştırırız? Gündelik hayatta dahi birbirimizi etkilediğimizi hepimiz biliyoruz fakat bunu nasıl ispatlarız? THE HUMAN TOUCH, modayı dahice yorumlayarak bu sorulara cevap veriyor, giyilebilir sanat eserleri oluşturuyor. 

Makineleşmenin ön safhada olduğu çağımıza, “bugün ve öngörülebilir gelecekte, dünya çapındaki her giysi parçasının yapımında insan eliyle dikiş kullanılacak” sözüyle meydan okuyan Juliet Seger, eşi benzeri olmayan parçalar ortaya çıkartıyor. THE HUMAN TOUCH, özellikle beyaz giysiler üzerinde çalışıyor ki siyah parmak izleri, ürünlerin üzerlerindeki el emeğini olabilecek en bariz şekilde belli etsin. Minimalist tasarımlar, böylece dönüşüyor ve yeniden inşa ediliyor. 

Design Process

Başta Juliet Seger tarafından kurulan Paid Vacation markası altında bir yan proje olarak ortaya çıkan THE HUMAN TOUCH, arkadaşı ve iş ortağı Christina Albrecht ile yapılan işbirliği dahilinde bağımsız bir moda markası olarak yeniden doğuyor. Seger bir terzi ve kumaş mühendisi, Albrecht ise bir moda tasarımcısı ve sanat direktörü: Bu ikilinin işbirliğinden mükemmel sanat eserleri ortaya çıkması sürpriz değil. 

Benzersiz Parçalar

The Human Touch Design

“Görünmeyeni hayal etmeye çalışın: terzilerin, konfeksiyon işçilerinin, makinistlerin parmak izleri giydiğiniz her giysiyi kaplıyor.”

Ocak ayında Kleiderei işbirliği ile Berlin Moda Haftası’nda, Eylül’de de Berlin’deki Positions Fuarı’nda sanatını performe eden THE HUMAN TOUCH, koleksiyonunu 2024’ün ilk aylarında satışa sunmayı planlıyor. Her biri eşsiz olan ve tamamen el yapımı olarak hazırlanan ürünler, marka için bir kıyafetten çok daha fazlasını sembolize ediyor. Ortaya çıkan ürün değil, yapım aşaması vurgulanıyor. 

Yaratım Sürecine Önem Verenler İçin Leica Seçkimiz

Etik Bir Perspektif

The Human Touch
The Human Touch

Juliet Seger, Edinburgh Üniversitesi’nde sunduğu tezinde insanların birbirlerine bağımlı olmaları gerçeğinin, giysi üretimini etik bir perspektiften değerlendirmemizi gerektirdiğini söylüyor. THE HUMAN TOUCH da zaten tam olarak bu girişimden doğmuş: Ürünlerin üzerindeki insan etkileşimini somutlaştırdığımızda, insanları bir makine olarak görmekten vazgeçiyoruz. Sürdürülebilirlik için mükemmel bir mesaj vermekte olan THE HUMAN TOUCH, üretimin en insani taraflarını ortaya koyuyor. 

The Human Touch

Boya-dikiş tekniğiyle, üretimdeki insan dokunuşu kelimenin tam anlamıyla giysiye basılmış oluyor,” diyor Juliet Seger, markanın özünü vurgularken. Ürünlerin her biri tamamen insan eliyle canlı bir biçimde işleniyor, akabinde de yetenekli modeller tarafından sergileniyor. THE HUMAN TOUCH yeni bir trendi doğuruyor olabilir mi, yoksa tek seferlik bir deneyim mi? Bunu ancak zaman gösterecek. 

Eski Makale
Yeni Makale
Kapat (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

Enter'a tıklayarak katılmak için +18 yaşından büyük olduğunuzu doğruluyorsunuz JUSTSTANDART.

Arama

Sepetim

Sepetiniz Boş!
Alışverie Başla